Home » Blog » Terapija tekućim magnezijem – iskustva Poliklinike Medical Body Balance

Terapija tekućim magnezijem – iskustva Poliklinike Medical Body Balance

BodyBalance magnezij

Velibor Viboh, magistar fizioterapije, doktorand na Kineziološkom fakultetu, ravnatelj i vlasnik poliklinike Medical Body Balance podijelio je s nama svoje iskustvo s Be Natur Magnezijem. Viboh je uključen i u svijet tenisa kao službeni fizioterapeut u Davis Cup reprezentaciji i Fed Cup reprezentaciji te je također službeni fizioterapeut Donne Vekić. 2016. god. bio je službeni fizioterapeut na Olimpijskim igrama u Riju, a  2021. god. u Tokyju.

Ističe kako se u poliklinici, uz sportaše, bave i ljudima svake životne dobi i raznih zanimanja. U svojoj poliklinici nudi rješenja za sportske ozljede, za probleme koje muče kako profesionalne tako i rekreativne sportše ali i za generalnu problemtiku lokomotornog sustava kod opće populacije.

Be Naturov magnezij se slao avionom do Olimpijskih igara

Prije sam isprobavao magnezij različitih brendova, a s nekima i nisam imao toliko dobra iskustva. S Be Naturovim magnezijem sam se po prvi puta susreo po preporuci kolege fizioterapeuta Dalibora Dvoračeka“, ističe Viboh.

Ovom prigodom prisjetio se i anegdote kada je vlasnik brenda Be Natur Slaven Marelja avionom poslao svoj magnezij na Olimpijske igre u Tokyju jer su sportaši ostali bez svoje zalihe u svega par dana. Magnezij je posebice bio važan za natjecatelje koji su tijekom fizičkog napora zbog znojenja i velikih vrućina izgubili značajne količine minerala, a ubrzo nakon njegove primjene osjetili su znatno smanjenje umora u nogama.

Upravo je Ionic magnezij Veliborov favorit kojeg uvijek ima pri ruci.

Be Natur Ionic magnezij neizostavan je dio moje prtljage i dio je torbice sa potrepštinama za put, daje sigurnost da na putovanju imate odličnu pomoć kroz malu bočicu spreja. Imam ga u autu, kuhinji, kupaoni, na poslu, naprosto svugdje, jer nikad ne znate kada će vam zatrebati“- izjavio je u svojem svjedočanstvu u Facebook grupi Magnesium terapija.

Od mnogobrojnih blagodati koje donosi konzumacija Be Natur magnezija, osobno se uvjerio u rješavanje napetosti u mišićima, smanjenje umora, smanjenja bolova u nogama i vratu, brži prolazak groznice, poticanje probave i smirivanje upalnih stanja na koži. U važnost ovog minerala uvjerio se i tijekom svoje borbe s artritisom zbog koje je morao preći na lužnatu prehranu. Danas, kada god osjeti neku nelagodu povezanu s ovom kroničnom bolešću poseže ionic magnezijem koji je uvijek pri ruci.

U moru preparata i krema protiv bolova koji samo prividno rješavaju problem, Magnezij se pokazao se najučinkovitijim za ublažavanje boli i opuštanje mišića jer djeluje već kroz 10-20 minuta. Posebice je djelotvoran tijekom masaže pri čemu se može kombinirati uz klasično ulje za masažu. Dovoljno je svega 20-ak potisaka za cijelo tijelo kako bi se umanjila napetost.

Zbog prirode posla na dnevnoj bazi se susreće s mnogobrojnim preporukama za razne proizvode s kojima nije uvijek bio oduševljen. To potvrđuje kvalitetu ovoga proizvoda kojemu i dalje ostaje vjeran.

„Iako je Be Natur Ionic magnezij usmjeren na sportaše, on nije namijenjen samo sportašima, već svima koji teže zdravom životu“, ističe Viboh. Magnezij je mineral zadužen za preko 300 procesa u ljudskome tijelu te može pomoći u iznimno visokom spektru tegoba. Zbog toga poliklinika Medical Body Balance preporuča tretmane tekućim magnezijem svima.

Velibor nam je u ovome razgovoru otkrio i novi način primjene magnezija u spreju. Umjesto nanošenja na kožu i laganog umasiravanja, moguće je našpricati magnezij na odjeću te time koncentrirati utjecaj magnezija u specifičnu točku tijela.

Ukoliko imate dan u kojem planirate puno hodati isprobajte špricanje ionic magnezija na čarape i sutradan će vam noge biti lake kao vam ih je netko cijelu noć masirao – dodao je Viboh

Također, Magnezijev klorid preporučamo i općoj populaciji koja se liječi u Poliklinici Medical Body Balance pa tako možemo reći svoju primjenu ima i u liječenju raznih problematika kralježnice, postoperativnoj rehabilitaciji, ali i prevenciji raznih ozljeda mišićno-koštanog sustava.

Medical Body Balance poliklinika može se pohvaliti s time da su prvi u Hrvatskoj uveli Indiba Activ CT9 koji je najnoviji model T.E.C.A.R. uređaja. Ovaj uređaj bazira se na staničnoj biostimulaciji, vaskularizaciji i hiper-aktivaciji. Učinci Indibe su zaista mnogobrojni, a najčešće se primjenjuje tijekom akutnih ozljeda i sprječavanja nastanka novih ozljeda. Ovakva terapija pokazuje izuzetno dobre rezultate s poboljšanjem do čak 50 % tijekom prve primijene. Velibor Viboh preporuča idealnu kombinaciju Indibe i Magnezijevog klorida za što bolje rezultate.

Magnezijev klorid može se odlično upariti s ostalim terapijama koje poliklinika nudi poput dekompresijske terapije kralježnice, udarnog vala, dry needlinga, manualnih tehnika, masaži, HILT lasera i ostalih.