Home » Blog » KOŠARKAŠ ROK STIPČEVIĆ NE PREKIDA KARIJERU I POSTIŽE REKORD

KOŠARKAŠ ROK STIPČEVIĆ NE PREKIDA KARIJERU I POSTIŽE REKORD

Rok stipcevic magnezij

Samo predanim radom i treninzima postižu se vrhunski rezultati, a to potvrđuje i karijera Roka Stipčevića, hrvatskog profesionalnog košarkaša. U takvom vrhunskom sportskom rezultatu naravno da su važni treninzi ali i ljudskom tijelu potrebni važni minerali i vitamini, odnosno prehrana. Ona kod sportaša ima značajnu ulogu u postizanju što boljih sportskih rezultata. Naglasak u prehrani sportaša stavlja se na pažljivo planiranje vrste, kvalitete te omjera hranjivih i zaštitnih tvari. U temelju prehrane sportaša mikronutrijenti, odnosno vitamini i minerali, moraju biti pažljivo balansirani iz zdravstvenih razloga, ali i zbog adekvatne sportske izvedbe. U slučaju manjka pojedinog mikronutrijenta nužna je njegova suplementacija.

O tome smo popričali s košarkaškim reprezentativcem čija profesionalna košarkaška karijera još nije završena – s Rokom Stipčevićem koji je još uvijek u izvrsnoj formi. Već na samom početku razgovora Rok kaže da nema namjeru košarkašku loptu ostaviti još naredne dvije tri godine.

Uživa u svakom košarkaškom danu

– Trenutačno, hajdemo reći, pri nekom kraju profesionalne karijere, ali ne ina na samom kraju, uživam u svakom danu. Kao i prije nekih 15 – 20 godina, kada sam se počeo baviti košarkom, jednak mi je osjećaj i dan danas. Kada promišljam o tome koliko ću još aktivno igrati košarku mislim da će to okvirno potrajati neke dvije-tri godine. Međutim, teško je danas planski odrediti točno koliko, ali dokle god s osmjehom i veseljem odlazim na svaki trening i dokle god me to veseli, ispunjava iznutra, mislim da nema razloga, dokle god sam fizički vrlo dobro, da prekidan na silu nešto što me ispunjava – procjenjuje košarkaška legenda.

O tome kako održava tjelesnu formu kao profesionalac i o njegovom načinu života priča nam da je generalno bit prije svega svih sportaša, a ne samo košarkaša to da vode sportski način života. To znači, ističe Rok, da si umjeren, da ti je bioritam dobar, uz nužno vođenje brige o svom tijelu odnosno organizmu, jer u zdravom tijelu je zdrav duh.

– Mislim da kada se sve to poveže puno stvari se može napraviti. Vodim brigu o tijelu i svemu tome, no razlika mene u odnosu na druge ljude što ja to živim. To je kod mene nekako spontana stvar, ujutro mi je najnormalnije napraviti istezanje, uz to ide malo joge i meditacije. To mi čini dobro kao što mi čini dobro prošetati u prirodi, po suncu. A isto mi tako dobro čini odraditi trening ali i sve te neke stvari kroz prehranu, kroz neke minimalne suplemente prehrani – kaže Rok.

Priča o tome kako je počeo koristiti Be Natur Ionic magnezij je poprilično zanimljiva. Dogodila se slučajno i spontano, ljeti u košarkaškom offseasonu pri individualnim treninzima u Zadru koji je organizirao Bayern Munchenu i koji je tamo imao svoj mini kamp.

– Bio je tamo Leon Radošević, naš bivši reprezentativac, pa sam se i ja priključio treninzima. Bile su jako velike vrućine, velike sparine u Zadru. Na jednom od treninga imao sam neki blagi grč u mišiću stražnje lože natkoljenice, ništa jako i posebno, a Leon mi je odmah ponudio pomoć. Predložio mi je upotrebu magnezija od Be Natura koji se šprica. Znajući da Leona nije pobornik nekih aditiva i suplemenata čudilo me da mi on uopće predlaže takvo što. Rekao mi je: „ Evo ti pa probaj i odmah ćeš osjetiti učinkovitost, već nakon prvog korištenja!“. I uistinu je tako bilo. Kako smo svi po prirodi pomalo skeptici nije čudno da odmah pomislimo da je to bilo slučajno i splet nekih drugih okolnosti, međutim kada i drugi puta probaš i osjetiš učinkovitost, odnosno učestalim ponavljanjem i testiranjem uvidiš da to nije ništa slučajno i da ti stvarno koristi i da ti lokalno djeluje na područje na kojeg ga naneseš – prisjetio se Rok .Njemu je, kaže, to bilo bitno i prednost što djeluje lokalnim nanošenjem.

 „Kada se bilo što uzima oralno nikada ne znaš kako i u kojem smjeru će se to apsorbirati ili gdje će se zaustavit, a Be Natur mg pripravak ima veliku prednost jer ga naneseš lokalno. Meni je to bila velika prednost“, ističe Rok kojem je Be Natur bio prvi dodir s pripravkom magnezija koji se nanosi špricanjem. Nije imao susret prije s pripravkom koji se šprica, prije je pio tekući magnezij ili tablete.

– Svake pohvale Ionicu kao proizvodu, vjerujem da će, ne samo magnezij već i cijela Be Natur familija rasti i proizvoditi još takvih proizvoda koji pomažu ne samo sportašima nego i svima dugima koji uopće nisu sportski aktivni. Ti proizvodi imaju stvarno puno benefita – osvjedočio se naš poznati košarkaš koji ima impresivan rekord lige u preciznosti u „tricama“.

Skromno nam kaže da je taj svojevrsni rekord lige kombinacija trenutka, ekipe…O svojim rezultatima nam kaže da je mu je sezona, rekao bi, statistički, odnosno brojčano najbolja i da ga te brojke guraju da je među MVP mogućima ili da ima najbolju statistiku u ligi.

– Ali iskreno mislim da način igre koju sam igrao u Sasaarij, Ryitasu i Tofasu da je bio ipak malo kvalitetniji u smislu da sam, možda, na većem „levelu“ u malo manje minuta proizvodio više. To se nije vidjelo u brojkama, ali, po meni, da sam ja sam sebi trener prije bih apostrofirao te sezone nego ovu – veli nam Rok.

Pripreme za utakmicu

Rok Stipčević objašnjava nam i kako se mentalno priprema za utakmice. „Hajdemo kazati da sada puno manje polažem fokus na one stvari na koje sam kao mlađi igrač polagao. Prije me je nešto puno lakše znalo izbaciti iz balansa, puno lakše bi mi nešto podiglo energiju ili me dirnulo emotivno ili fizički tako da sam morao biti oprezan, morao sam izolirati to na neki način. Danas to puno lakše hendlam, puno lakše balansiram tako da se ne moram ciljano micati od tih stvari. Utakmica mi je jednako što ih trening. Naime,, nikada ne dajem preveliku prednost samoj utakmici nad treningom zato što mislim da kako treniraš tako će se to poslije odraziti na utakmicu – tvrdi naš sugovornik.

Kao svog nasljednika među mlađim igračima vidi nekolicini njih za koje misli da je svaki od njih individua i da svaki ima jako puno potencijala– Ima dva-tri momka mlađa iz Hrvatske koji mi se jako sviđaju, međutim na njima je koliko će uspjeti izvući iz samih sebe. No, početnu bazu svakako imaju tako da se radujem njihovim uspjesima. Mislim tu na maloga Gnjidića iz Cibone, pa na Filipovića iz Cedevite, tu je i Rogić – to su sve momci na kojima je da iskoriste svoju priliku a ja sam uvjeren da će to uspjeti postići – zaključuje Rok Stipčević .