Home » Blog » Igor Blažinčić – vlasnik Body & Mind franšize zagovara cjeloviti pristup treningu

Igor Blažinčić – vlasnik Body & Mind franšize zagovara cjeloviti pristup treningu

Igor Blažinčić je vlasnik franšize Body & Mind Health & Performance, zajedno s Mirelom Anić. Magistar je kineziologije i kondicijski trener već 20 godina. Također je i koordinator kondicijske pripreme cijele košarkaške akademije Cedevite Junior i kondicijski trener seniorske ekipe.

U svojem iskustvu radio je s velikim brojem klubova, reprezentacija,  sportaša i rekreativaca. I sam se bavi sportom već 30-ak godina. Počeo je s košarkom još u osnovnoj školi, a na fakultetu se prebacio na boks. Kako ga privlače civilizacija i kultura istoka, zadnjih par godina se pak posvetio borilačkoj vještini Kung Fu.

U svojem Body & Mind centru bavi se individualiziranim pristupom uz nadzor trenera, u grupama do 8 ljudi. U ponudi je veliki broj programa. Uz kondicijsku pripremu nudi rehabilitaciju, postrehabilitaciju, kineziterapiju, kondicijsku pripremu djece i mladih, pilates i mnoge druge programe.  

Svaki klijent započinje s inicijalnom dijagnostikom prije treniranja, prilikom koje se procjenjuje njegovo trenutno stanje. Nakon toga se preporuča koji bi program bio dobar za njega. Da su klijenti iznimno zadovoljni programom, može posvjedočiti i činjenica da preko 90% novih polaznika dolazi preporukom.

Programi se mogu podijeliti u dva smjera- progresiv (kondicijski trening za rekreativce) i pilates koji u Hrvatskoj tek dobiva svoje mjesto. Dosta klijenata kombinira i jedno i drugo.

Zašto je pilates važan za vrhunske sportaše?

Pilates je jedan od temelja metode Body & Mind centra. Oni su se prvi u svijetu usudili implementirati pilates u kondicijsku pripremu sportaša.

Od vrhunskih sportaša se uvijek očekuje da moraju biti snažni, brzi i eksplozivni i zato je pilates za njih jedan sasvim drugačiji pristup. On im pomaže da u svoj trening dodaju svjesnost i preciznost. Kada je pokret brz, ali bez svjesnosti i preciznosti, povećava se rizik od ozljeda. U pilatesu se ništa ne radi na silu. Taj spoj se vidi i po njihovom nazivu franšize – razvijaju tijelo i um na više različitih razina.

Ne možeš se baviti tijelom, bez da istodobno ne razvijaš i um“ – Nadodao je Blažinić.

Ispočetka su bili neshvaćeni

Sjeća se svojih početaka od prije 20 godina i ističe kako je bio više neshvaćen nego shvaćen jer se nije bojao implementirati nove metode u rad. Ističe kako svi više vole krenuti u teretanu, a ne obaziru se na dijagnostiku i individualni pristup.

Često se osjećao kao da neće moći do kraja iskoristi sva znanja  i ulaganje u sebe, ali unazad godinu dana primijetio je određene pozitivne promjene. Primjećuje da se od tada više počeo tražiti takav cjeloviti pristup treningu.

Veliki broj klijenata Body & Mind centra koristi Be Natur magnezij

Takav cjeloviti pristup treningu zagovara korištenje magnezija kao neizostavnog dijela prehrane i suplementacije. Opuštanje mišića kao i cjelokupno zdravlje koje korištenje magnezija donosi iznimno su bitni za svakog sportaša.

Blažinčić je prvi puta isprobao Ionic MG – Skin & Sport Ultra Rapid magnezij u spreju nakon napornog treninga. Našpricao ga je na noge i vrlo je brzo je osjetio poboljšanje. Danas je Blažinčić redoviti korisnik te ga rado preporuča i klijentima Body & Minda.

„Za mene je Be Naturov magnezij bio game changer. Preporučujem ga svima. Danas Dosta igrača Cedevite i dosta naših klijenata koriste Be Natur magnezij u spreju“

Be Naturov magnezij u spreju nije poput magnezija koje uzimate oralno. Transdermalnim nanošenjem zaobilazimo probavni sustav te postižemo najveću apsorpciju. Također je velika prednost što ga je moguće nanijeti lokalno. Dakle ako je riječ o upali mišića ili kakvoj ozlijedi, moguće ga je nanijeti točno na tu lokaciju kako bi magnezij djelovao ne samo što brže već i što efektivnije na željeno mjesto.